Nyköpings ridanläggning Nyäng
Nyköpings Arenors senaste tillskott är en toppmodern ridanläggning byggd 2020. Här finns ridhus med läktare och separat kansli.
Om Ridhuset
I huvudbyggnaden finns pentry och soffgrupper. Rehabstall och stora ridbanor utomhus. Anläggningen är på 5 450 kvadratmeter och markanläggningen på 43 800 kvadratmeter.
Ridhuset är stort och ljust med läktare längs hela långsidan. Ridbanan är fullstor, 24x64 meter och belagd med baskarpsand som är ett skonsamt underlag. Bevattningen sker enligt ebb-och-flod-principen som är ett självförsörjande system.
Det finns läktare längs ena långsidan med promenadgång och ståplatser högst upp. Därifrån tar sig besökaren till cafédelen, pentry och sittplatser. Den leder även till den långa och breda utomhusaltanen och trappan till gårdsplanen.
Ingång till ridhuset sker på högra långsidan mot uteridbanan och belysningen tänds inne i ridhuset bakom porten på kortsidan.
Rehabstallet (+meny)
I rehabstallet sker hästunderstödd rehabilitering eller rehab av häst. Här finns påstigningsramp och lyftanordning, fem spiltor, en stor box och sadelkammare. Rehabstallet och ridhuset bokas var för sig.
Rehabstallet är till för dig som har en funktionsvariation. Här får du hjälp upp på hästen med hjälp av påstigningsramp och lyftanordning. Du håller med häst och ledsagare själv.
Rehabstallet är utrustad med fem spiltor och en stor box för avskild ompyssling av häst. Sadelkammare ingår och i stallgången ligger ett mjukt och skönt dämpande gummigolv. Här finns även ett pentry med sittplatser, micro, kaffebryggare, visst porslin och diskmaskin.
Kom ihåg att du bokar rehabstallet och ridhuset var för sig. Kontakta gärna oss på lokalbokningen om du har några frågor. (LÄNK).
Hitta hit (+meny)
Ridanläggningen ligger knappt 4 km från centrala Nyköping. Du kan ta väg 53 eller Arnöleden från Nyköping för att komma till oss.
Från Nyköping kan du köra väg 53 mot Oxelösund och ta avfarten mot Björshult, sen tar du vänster i den lilla rondellen och följer vägen rakt fram - så hamnar du på Flättnaleden. Fortsätt bara rakt fram så är du vid ridanläggningen.
Du kan även köra Arnöleden ut mot Flättna och Nyäng. Du svänger vänster från Arnöleden in på Flättnaleden och då är du framme.
Parkering sker på anvisade parkeringsplatser framför huvudentrén.
Buss lägg till info
Bokning (+meny)
Det går bra att boka ridhuset även för träning av hundar eller kaniner. Tänk på att du måste boka hela ridhuset för din verksamhet.
Är du intresserad av att boka ridhuset kontaktar du lokalbokningen.
(LÄNK)
Bokningsregler (+meny)
Du måste vara 18 år för att boka ridhus eller ridbanan, barn/ungdomar under 18 ska ha målsman på plats under ridningen. Du kan boka timme eller halvtimme bokningen gäller hela ridhuset/ridbana. Här är du välkommen att dela ridhuset eller ridbanan med dina vänner.
Träning av hund, kanin eller käpphästträning
- Det går bra att boka för träning av hundar, kaniner eller käpphäst.
- Observera att alla hundar måste hållas kopplade på området.
- Förbjudet för hundar att gräva i underlaget i ridhuset då det ligger bevattning under som kan ta skada.
Avbokning
Avboka senast en vecka före träning och tre veckor eller enligt offert för tävling. Kom ihåg att boka av din tid även om det är mindre än en vecka, då markerar vi den som avbokad och kan eventuellt. boka om den på någon annan.
Hinder och hoppning
Hoppning får endast bedrivas enligt schemaläggning eller hyrd betald tid av hela ridhuset/ridbanan.Hinder ingår i taxan vid träning och tävling.Byggnation och rivning av hinder ska ske inom all bokad tid.
Passertag och bekräftelse
Bokningsmeddelande ska kunna uppvisas på plats om du blir tillfrågad.
Faktura kommer per post.
Passertagg hämtas i Rosvalla entréhall mot uppvisande av bokningsmeddelande, taggen kostar 70 kronor och avgiften läggs på bokningen eller betalas i kassan. Du hittar adress och kontaktuppgifter här.
Har du redan en tagg kan du ange det i anteckningar när du bokar på webben så loggar vi på den så att du kommer in.
Du kan som privatperson skapa ett eget inlogg på webben, du hittar det på bokningssidan och välj registrera dig så får du ett inlogg. Då ligger alla dina uppgifter kvar och du slipper fylla i dem varje gång.
Ordningsregler (+meny)
För allas trivsel och säkerhet är det viktigt att ordningsreglerna följs.
Har du frågor eller funderingar får du gärna kontaka lokalbokningen.
Innan entré i ridhuset
- Ytterkläder och täcken tas av och hängs upp på krokar innan ni går in i ridhuset.
- Knacka på sargdörren och invänta svar innan du går in i ridhuset, se till att staget gått ner i betongplattan så inte sargdörren går upp. Sargdörrarna ska alltid hållas stängda vid ridning.
- Uppträd lugnt och tyst i ridhuset.
- Ryttaren ansvarar för att mocka efter sin häst. Detta bevarar underlagen, bidrar till allmän trevnad och gäller hela anläggningen ute och inne. Det finns utplacerade redskap till det.
- Inga hästar får vara lösa i ridhuset förutom vid arrangerad löshoppning.
Hoppning
- Hoppning får endast bedrivas enligt schemaläggning eller hyrd betald tid av hela ridhuset/ridbana.
- Bygg och rivning av hinder skall göras inom bokad tid och ställas tillbaka på sin plats. Ange aktiviteten i bokningen.
- Vid alla typer av hoppning uppmanar vi till att använda godkänd säkerhetsväst för ryttare under 18 år (enligt tävlingsreglementet).
- Ryttare under 18 år får inte hoppa ensamma utan målsman eller annan vuxen godkänd av målsman.
Flera i ridhuset
- Knacka på sargdörren och invänta svar innan du går in i ridhuset, se till att staget gått ner i betongplattan så inte sargdörren går upp. Sargdörrarna ska alltid hållas stängda vid ridning.
- Vid ridning i båda varv hålls möte till höger.
- Skritt rids innanför fyrkantspåret.
- Ryttare på volten lämnar företräde för de på fyrkantspåret.
- Halt görs i mitten av en volt.
- Träning för enskilda ekipage kan förekomma samtidigt som ridhuset/banan är öppen för andra ridande. Ömsesidig respekt gäller i de fallen.
- Meddela gärna även när du avser att lämna ridhuset.
Smitta och smittspridning
Vi förhåller oss till Svenska Ridsportsförbundets regler kring smitta. Du som ryttare och hästägare är ansvarig för att din häst inte har med sig smitta till en tävlingsplats, eller annat tillfälle där flera hästar samlas, i det här fallet Nyköpings ridanläggning Nyäng. Det finns reglerat i TR I moment 112 och säger i korthet att;
- Ryttare som ska delta i tävling i Sverige respektive i internationell tävling är skyldig att förvissa sig om att:
- hästen under de senaste tre veckorna före tävlingens början inte visat några tecken på smittsam sjukdom.
- hästen under de senaste tre veckorna före tävlingens början inte vistats i stall där smittsam sjukdom förekommit, inte heller i stall där misstanke om sådan sjukdom förekommit.